Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Bajramska čestitka općinskog načelnika

Datum: 15.06.2018. 06:42

Ispratili smo mjesec Božije milosti i oprosta, mjesec ramazana. Bajramski dani su prilika da u svoje živote unesemo radost i da je podijelimo s drugima, da barem na kratko ostavimo sve probleme i neslaganja iza sebe.

Neka ovi Bajramski dani budu ispunjeni plemenitim i uzvišenim osjećajima, da budu podstrek da se uzdignemo iznad svih uskogrudnosti, sujeta, podjela i zaziranja i da zajedništvom napravimo pomak i pomognemo našoj Kalesiji i našim sugrađanima. 

Samo jedinstvom i zajedništvom možemo našoj lokalnoj zajednici pomoći i doprinijeti općem dobru svih građana naše Općine kao i domovine Bosne i Hercegovine.

Ove dane Bajrama provedite u miru i blagostanju, u krugu svojih porodica, te bajramsku radost podijelite i sa komšilukom a naročito sa starim i iznemoglim osobama.

Svima vam od srca želim sretan Bajram, moleći dragog Allaha dž.š. za vaše zdravlje i uspjeh u životu i radu. Posebno želim Bajram čestitati prognanim, bolesnim i nemoćnim s dovom Stvoritelju Uzvišenom da im bude na pomoći!

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Općinski načelnik Sead Džafić

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map