Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Budući prvačići u OŠ Kalesija posadili po jedno drvo

Datum: 7.03.2019. 15:43

Ekološki savez “Eko-zeleni” TK u saradnji sa Općinom Kalesija i menadžmentom OŠ “Kalesija” danas je organizovao eko-pedagošku aktivnost “Posadi drvo” koja je posvećena upisu djece u prvi razred osnovne škole.

Naime, ove godine planirano je da u OŠ Kalesija bude upisano pet razreda prvačića, a svaki od tih razreda danas je zasadio i po jedno drvo koje će njegovati i brinuti se o njemu tokom narednih godina školovanja.

„Mi smo danas zajedno sa prvačićima zasadili ranu trešnju poznatiju kao „Mostarku“ , pitomi kesten, šljivu te crnu i bijelu lipu. Želimo da mališani prate kako raste drvo i ustvari kako raste njihovo znanje kroz školu“, rekao je predsjednik Ekološkog saveza „Eko-zeleni“ TK dr. Muhamed Omerović.

Prema riječima šefice u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hate Mujčinović, ova akcija je za svaku pohvalu i trebalo bi je nastaviti i narednih godina ne samo u ovoj školi nego i u svim ostalim, a Općina Kalesija će uvijek dati podršku kako finansijsku tako i materijalnu.

U ime Općine Kalesija ovoj aktivnosti prisustvovali su pored Hate Mujčinović i savjetnik općinskog načelnika Fikret Suljkanović te sekretar Općine Kalesija Mujo Tosunbegović.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map