Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Čestitka načelnika i predsjedavajućeg OV Kalesija u povodu Dana državnosti

Datum: 24.11.2019. 18:01

Na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a 25.novembra 1943.godine usvojena je Rezolucija koja je potvrdila historijske granice naše domovine Bosne i Hercegovine.

Iako su mnogi pokušali godinama da te granice prekroje i da ih crtaju onako kako njima odgovara to im nije pošlo za rukom zahvaljujući patriotama ove države koji su se za nju borili i koji su je sačuvali za buduće generacije. Veliko hvala našim pripadnicima Armije RBiH koji su pokazali tokom agresije na našu domovinu da su spremni da brane granice koje su potvrđene 1943. godine i koje su bile granice svih naroda u BiH.

Dragi naši Kalesijci i sve patriote ove države upućujemo Vam iskrene čestitke u povodu velikog državnog praznika Dana državnosti. Pokažimo svoje jedinstvo, svoju snagu, zaboravimo političke i druge prepreke te zajedno učestvujmo u gradnji ljepše države svih nas.

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući OV Kalesija Enes Idrizović

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map