Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Čestitka općinskog načelnika i predsjedavajućeg OV u povodu Dana općine Kalesija

Datum: 23.05.2019. 08:12

Dragi Kalesijci i Kalesijke, poštovani borci i patriote ove općine i nama jedine države Bosne i Hercegovine, upućujemo vam iskrene čestitke u povodu 23.maja Dana oslobođenja naše općine od agresora i Dan općine Kalesija.

Prije dvaesetsedam godina najhrabriji sinovi Armije Repubike Bosne i Hercegovine nanijeli su poraz daleko nadmoćnijem neprijatelju čime je Kalesija postala i prvi oslobođeni grad u našoj domovini.

Tih dana smo pokazali svoje jedinstvo, svoju snagu. Nismo se osvrtali na stvari koje nisu bitne, nismo jedni drugima podmetali, nismo jedni druge opstruirali išli  smo naprijed braneći svoju rodnu grudu, svoju porodicu i državu.

Tadašnja pobjeda iz Sprečkog polja bila je vjetar u leđa svim patriotama u BiH da se suprostave srbočetničkoj agresiji i da krenu u odbranu svojih gradova jer su kalesijski borci pokazali da je neprijatelj ranjiv i pobjedljiv.

Prevazićimo političke barijere, ujedinimo se i pokažimo da Kalesija može naprijed, da zajedno otvaramo nove pogone, omogućavamo nova radna mjesta i na taj način da zadržimo mlade kod svojih kuća.

Kalesija je simbol odbrane Bosne i Hercegovine.

Sretan Dan pobjede i Dan općine Kalesija

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući OV Kalesija Enes Idrizović

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map