Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Čestitka općinskog načelnika Seada Džafića u povodu Dana državnosti BiH

Datum: 24.11.2018. 23:31

25.novembra obilježava se jedan od najvažnijih događaja koji su obilježili historijski put naše države Bosne i Hercegovine, put borbe protiv fašizma i svih njenih neprijatelja koji su željeli stati na put demokratskom razvoju naše domovine.

Zasjedanjem ZAVNOBIH-a utvrđene su historijske granice naše domovine, koje su očuvane i u toku agresije na našu državu 1992.-1995.godine. Zajedničkim snagama trebamo sve učiniti da sačuvamo Bosnu i Hercegovinu jer mi druge domovine nemamo.

Svim mojim Kalesijcima, demobilisanim borcima, antifašistima, patriotama, članovima porodica poginulih boraca i šehida i svima onima koji BiH osjećaju kao domovinu upućujem iskrene čestite u povodu 25.novembra Dana državnosti. 

Svjedoci smo da danas mnogi pokušavaju da crtaju neke nove granice naše domovine i da je kroje i dijele. To nikako nećemo dozvoliti i trebamo sve učiniti da neprijateljima pokažemo jedinstvo i ljubav prema domovini. 

Sretan Vam 25.novembar Dan državnosti BiH.

Općinski načelnik
Sead Džafić

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map