Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Čestitka općinskog načelnika za Dan općine Kalesija

Datum: 23.05.2018. 06:55

Dragi moji sugrađani, borci, patriote ove općine i naše države, upućujem vam iskrene čestitke u povodu 23.maja Dana oslobođenja Kalesije od agresora i Dan općine Kalesija.

Prije 26 godina hrabri sinovi naše Kalesije nanijeli su poraz daleko nadmoćnijem neprijatelju te su oslobodili  Kalesiju i zadržali je do kraja rata kao simbol slobode i hrabrosti.

Tada smo pokazali jedno jedinstvo, snagu. Nismo se osvrtali na stvari koje nisu bitne, išli smo naprijed braneći svoju rodnu grudu, svoj dom, svoju porodicu i svoju državu. Nanijeli smo poraz daleko nadmoćnijem neprijatelju, a pobjeda iz Sprečkog polja bila je vjetar u leđa mnogim borcima da u BiHustanu i krenu u odbranu svojih gradova jer smo mi ti koji smo pokazali da je neprijatelj pobjedljiv.

I sada prevaziđimo političke ili  neke druge barijere, ujedinimo se i pomozimo da naša Kalesije ide naprijed, da se otvaraju novi industrijski pogoni da se zapošljava naša omladina i da spriječimo odlazak istih van granica Bosne i Hercegovine.

Samo zajedništvom možemo mnogo toga uraditi za našu Kalesiju, slobodarsku i hrabru koja je bila i biće simbol odbrane Bosne i Hercegovine.

Sretan Dan pobjede nad agresorom i Dan općine Kalesija

Općinski načelnik
Sead Džafić

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map