Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Čestitka u povodu Dana armije RBiH

Datum: 15.04.2018. 07:51

Svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, građanima lijepe naše Kalesije, BiH,  upućujem iskrene čestitke u povodu 15. aprila koji se obilježava kao Dan armije RBiH.

Armija koja je nastala od Teritorijalne odbrane i dobrovoljaca 1992.godine odbranila je našu domovinu i agresoru pokazala snagu i jedinstvo koje je imala. Raduje me i činjenica da je Armija RBiH iz rata izašla čista, da se ne vode procesi za zločine, čime smo pokazali jednu čistoću iako je nad našim narodom počinjen genocid.

Ovo je dan kada se trebamo sjetiti i naših boraca koji su živote dali za odbranu jedine nam domovine. Porodice poginulih boraca i šehida imaju moju podršku u svim segmentima društva jer su njihovi najmiliji dali za domovinu svoj život.

Dragi borci, RVI, demobilisani borci i bivši pripadnici Armije RBiH sretan Vam 15.april Dan armije na koji svi skupa trebamo da budemo ponosni. 

Općinski načelnik
Sead Džafić

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map