Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Čestitka za Dan nezavisnosti općinskog načelnika i predsjedavajućeg Općinskog vijeća

Datum: 28.02.2021. 11:44

Građani Kalesije, patriote ove države, porodice poginulih boraca i šehida, ratni vojni invalidi, demobilisani borci Armije upućujemo vam iskrene čestitke u povodu 1.marta Dana nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine.

Na današnji dan, većina građana se odlučila da želi nezavisnu Republiku BiH, što je zasmetalo neprijateljima i onima koji i danas žele da podjele teritorij države BiH. Ni tada, a ni sada im to neće poći za rukom, jer su granice naše države na Drini, Savi, Uni i Jadranskom moru.

Ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoje živote za slobodnu Bosnu i Hercegovinu kao ni one koji su je u toku agresije branili i odbranili. U vrijeme kada mnogi nasrću na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu zaboravimo politike i ujedinimo se na izgradnji naše Kalesije i stvarajmo bolje uslove za očuvanje radnih mjesta i opstanak mladih na ovim prostorima.

Sretan 1.mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Općinski načelnik Sead Džafić i predsjedavajući Općinskog vijeća Mensur Hukić

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map