Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Delegacija Kantonalnog Crvenog križa posjetila načelnika Kalesije

Datum: 4.07.2018. 15:46

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u radnu posjetu primio delegaciju Crvenog križa TK, a tema razgovora bio je ovogodišnji “Marš mira”.

Merima Sarajlić, sekretar Crvenog križa TK načelnika Seada Džafića je upoznala sa aktivnostima koje se provode na terenu i sa brojem volontera koji će ove godine uzeti učešće, ali i sa aktivnostima koje trebajupodršku Općine Kalesija. 

Ona se zahvalila načelniku za pomoć koju je pružio prošle godine kao izabrani zvaničnik, ali isto tako i kao vlasnik kompanije “Unis Tok”. 

Prema njenim riječima ekipa Crvenog križa ove godine će brojati oko 80 volontera, gdje se ubrajaju i ljakari te medicinski tehničari koji će tokom cijelog puta pružati učesnicima neophodnu pomoć, a bit će na raspolaganju i tri vozila koja će se koristiti u slučaju povreda učesnika “Marša mira”.

Načelnik Sead Džafić pohvalio je organizovanje Crvenog križa tokom “Marša mira” te je obećao pomoć koja je potrebna da bi volonteri imali hranu i osvježenje kao i medicinski materijal. 

Pored Merime Sarajlić, delegaciju Crvenog križa TK činili su i Ado Lesetović uposlenik CK TK, Safet Šahmanović sekretar CK Kalesija i Armin Karić volonter pri CK Kalesija.  

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map