Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Delegacija općine Kalesija prisustvovala obilježavanju Dana općine Bužim

Datum: 21.02.2017. 11:04

 

Predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Fadil Alić i načelnik Sead Džafić boravili su u Bužimu, gdje su prisustvovali obilježavanju 20.februara Dana općine Bužim.

 

Obilježavanje 22. rođendana općine Bužim započelo je svečanim prijemom u zgradi Općine, nakon kojeg je delegacija obišla Turbe generala Izeta Nanića i poginulih boraca-šehida 505. Viteške bužimske brigade, gdje je položeno cvijeće i proučena fatiha, a  nakon toga delegacija je posjetila i Muzej sobu 505. Vbbr.

Svečanu akademiju i Svečanu sjednicu Općinskog vijeća uveličali su zastupnici državnog parlamenta, kantonalni zastupnici, vijećnici u općinskom vijeću, gradonačelnik grada Bihaća, načelnici općina Visoko, Bos. Petrovac, Stari Grad, Kalesija, Cazin, Kočevje iz R. Slovenije i ostale mnogobrojne zvanice ali i  predstavnici kulturnog, sportskog, vjerskog života i mnogobrojni građani.

 

 

Foto:  JU Centar za kulturu, sport i informisanje Bužim

Press Općine Kalesija

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map