Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Fondacija Hastor dodijelila 44 stipendije za učenike i studente iz Kalesije

Datum: 15.09.2017. 11:09

Fondacija Hastor je dobrotvorna, neprofitna oganizacija koja od 2006. godine svojim radom podržava i osnažuje djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama. 

Tako su predstavnici ove Fondacije jučer u sali Općinskog vijeća Kalesija potpisali 44 ugovora o stipendiranju učenika ali i studenata sa područja općine Kalesija. 

Fondacija Hastor nije isključivo namijenjena talentovanoj djeci/omladini već prvenstveno pruža izazov djeci koja su marginalizovana usljed teškog socio ekonomskog statusa i sredine u kojoj žive. Od osnivanja Fondacija ohrabruje i podržava osnovce, srednjoškolce i studente iz cijele Bosne i Hercegovine koji naporno rade, pokazuju snažnu volju za uspjehom, imaju potrebu za finansijskom podrškom, te su spremni kroz obrazovanje unaprijediti svoj život i živote drugih.

Potpisivanju ugovora pored predstavnika Fondacije Hastor i direktora osnovnih škola sa područja Kalesije prisustvovala je i šefica u Službi za društvene djelatnosti Općine Hata Mujčinović. 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map