Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

GKUD “Halisije” obilježilo XII godinu postojanja

Datum: 25.12.2017. 11:04

U sali BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija u subotu GKUD “Halisije” bogatim programom obilježilo je svoju XII godišnjicu postojanja. 

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa igrama i koreografijama članova ovog društva koje su pripremili u povodu ovog jubileja. 

Na manifestaciji su dodijeljene i zahvalnice onima koji su pomagali rad GKUD-a “Halisije” u protekloj godini, a među dobitnicima je i općinski načelnik Sead Džafić. 

“Kao načelnik i kao Sead Džafić uvijek ću pomagati mlade osobe, ove igre su dio naše tradicije i mi ih trebamo čuvati i pokazivati to naše bogastvo. U narednoj godini više sredstava će biti za sport, kulturu i mlade te želim da se što više njih uključi u ove aktivnosti kako bi ih sklonili sa ulice i pomogli da pokažu svoj talenat”, rekao je načelnik u svom obraćanju. 

Inače, GKUD “Halisije” je do sada Kalesiju i BiH predstavljalo na mnogo takmičenja kako u našoj državi tako i u zemljama okruženja, a iz dana u dan sve veći je broj osoba koje žele biti dio ovoga tima. 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map