Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Hata Mujčinović otvorila Sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma Kalesija 2018

Datum: 4.10.2018. 13:01

U ime općisnkog načelnika Seada Džafića, šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović danas je otvorila jubilarni deseti po redu “Sajam ekološki zdrave hrane, tradicionalnih proizvoda i turizma Kalesija 2018.” koji organizira Udruženje građana “Citizen” uz podršku Općine Kalesija. 

Općinski načelnik do sada je u više navrata pomagao poljoprivrednike kroz različite vidove poticaja i mislim da su mu poljoprivrednici na tome zahvalni. Živimo u vremenu kada je jako bitno šta jedemo i šta unosimo uorganizam. Drago mi je što vidim da je i u Kalesiji zastupljena eko hrana što nam govori da ulažemo u zdravu ishranu”, kazala je Hata Mujčinović. 

Ona je istakla da je općinski načelnik krenuo sa izradom projekta za regulaciju korita rijeke Spreče što će pomoći poljoprivrednicima jer im u Sprečanskom polju više plodovi neće biti pod vodom usljed kiša što je jako bitno.

Riječi hvale kada je u pitanju pomoć općinskog načelnika organizaciji sajma imao je i predsjednik UG “Citizen” Mersad Hasanović koji je istakao bitnost održavanja ovog sajma koji iz godine u godinu ima sve više izlagača, ne samo iz Kalesije već i iz drugih općina koji su prepoznali bitnost predstavljanja svojih proizvoda. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map