Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Jasmin Požegić najbolji sportista u Kalesiji za 2017.godinu

Datum: 22.12.2017. 08:53

Jasmin Požegić član OK Bosna iz Kalesije proglašen je za njboljeg sportistu na području naše općine za 2017.godinu. On je član OK Bosna koji se trenutno takmiči u Superligi FBiH i lider je na tabeli, sa ekipom je osvojio i drugo mjesto u Kupu FBiH. 

Dženana Muminović iz ŽOK Bosna Kalesija izabrana je za najbolju seniorku, a kada je u pitanju ekipa najbolji su fudbaleri Mladosti iz Kikača koji su osvajači KUP-a šehida i KUP-a općine Kalesija. 

Senad Osmanović iz KBS “Golden Team” izabran je za najboljeg trenera, dok je najbolji sportski radnik ove godine Zuhdija Karić-Zux predsjednik FK Bosna Kalesija.

U kategoriji juniora članica Karate kluba Bosna Amila Imamović izabrana je za najbolju, a Huso Turić član KBS “Golden Team” za najboljeg u ovoj kategoriji, dok je najbolja juniorska ekipa FK Bosna Kalesija.

Kadetska selekcija karate kluba ”Bosna-Kalesija” najbolja je ekipno, dok su pojedinačno najsupješniji Nejra Imamović, članica ženskog odbojkaškog kluba ‘’Bosna’’ Kalesija i Amar Jahić, član karate kluba ”Bosna-Kalesija”.

Najbolje rezultate u pionirskoj kategoriji 2017.godine ostvarili su članovi kick bokserskog kluba ”Golden Team” Kalesija, Melisa Mehanović i je Admir Halilović, dok su ekipno najbolji članovi ribolovno sportskog društva ”Manjić” Kalesija.

U namlađoj kategoriji (cicibani) najbolji su: Ejla Hasanović, članica karate kluba ”Bosna-Kalesija” i Halid Hadžić, član kick bokserskog kluba ”Golden Team” Kalesija. Najbolja ekipa u kategoriji cicibanki je Karate klub ”Bosna-Kalesija”.

Za najboljeg sportistu invalida proglašen je Abdulah Barčić,  član Invalidskog odbojkaškog kluba ”Kalesija”, dok su najbolje rezultate u okviru Malih olimpijskih igara ostvarili učenici OŠ Memići.

Specijalna priznanja Sportskog saveza općine Kalesija dobili su Sead Džafić, načenik općine Kalesija za doprinos razvoju i opstanku sporta na području naše općine  i Al-Sadi Sadedin, dr. medicine iz Jordana, stanovnik Kalesije preko 30 godina.

U svom obraćanju načelnik Sead Džafić je kazao da je ove godine preko 200.000 KM uloženo u sport, ali da će ta sredstva biti još veća u 2018.godini kako bi se pomoglo sportskim kolektivima i sportistima da postižu još bolje rezultate. 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map