Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kolegij OV Kalesija daje punu podršku u radu Štabu CZ Kalesija

Datum: 31.07.2018. 10:34

Predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija dr. Enes Idrizović sazvao je Kolegij Općinskog vijeća na kojem je bilo riječi o stanju prirodne nesreće koja je zadesila zapadni dio općine u petak i gdje su materijalne štete preko 2 miliona KM. 

Mi smo razmatrali preliminarne informacije koje su dostavile Komisije za procjenu šteta i Kolegij Općinskog vijeća je upoznat sa aktivnostima koje provodi Štab CZ Kalesija i u tim aktivnostima imaju našu podršku, rekao je predsjedavajući Enes Idrizović. 

Također sa Kolegija Općinskog vijeća je poručeno i građanima koji su stradali u elementranoj nepogodi da se čine svi napori kako bi se stanje na terenu što prije saniralo i kako bi se normalizovao život u poplavljenim područjima. 

Kolegij Općinskog vijeća koji čine predstavnici svih političkih stranaka stavlja se na raspolaganje kako bi se građanima obezbjedilo sve ono što je neophodno u ovoj situaciji. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map