Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kompanija Bingo podijelila 85 paketa za članove udruženja “Osmijeh nade”

Datum: 27.12.2017. 12:07

Kompanija “Bingo” danas je za 85 članova Udruženja koje okuplja djecu sa posebnim potrebama “Osmijeh nade” u Kalesiji uručila poklon pakete u povodu Nove godine. 

Podjeli paketa prisustvovao je i općinski načelnik Sead Džafić koji je vlasnika ove kompanije upoznao sa postojanjem ovakvog jednog udruženja u našoj općini. 

Senad Džambić vlasnik Binga je još jednom pokazao koliko humano srce ima i ja mu se zahvaljujem za osmijehe koje je danas izmamio na lice ovih mališana, kazao je načelnik Sead Džafić. 

Glasnogovornica ove kompanije Tatjana Paunovsi istakla je da će Bingo i narednih godina pomagati rad ovog udruženja kao i mnogih drugih u cijeloj BiH. 

Amira Halilović dopredsjednica Udruženja “Osmijeh nade” zahvalila se vlasniku kompanije Bingo koji je uljepšao novogodišnje dane članovima udruženja te je pozvala i druge da slijede primjer čovjeka koji pomaže i koji čini dobra djela. 

Ona se zahvalila i načelniku Seadu Džafiću koji je u 2018.godini obećao da će iznaći i adekvatnije prostorije za rad “Osmijeha nade”. 

Nakon podjele paketa uslijedilo je druženje članova ovog udruženja. 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map