Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Krizni štab Općine Kalesija traži uvođenje petnaestodnevnog karantina u TK

Datum: 28.03.2020. 11:12

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić koji je ujedno i komandant Kriznog štaba danas je nakon potvrde da je u TK zaaraženo devet oosba koronavirusom sazvao Vanrednu sjednicu na kojoj je usvojen zaključak u kojem se od Kriznog štaba Tuzlanskog kantona traži uvođenje petnaestodnevnog karantena za područje našeg kantona.

S obzirom da nam se sve više osoba javlja da su u proteklih nekoliko dana bili u Specijalnoj bolnici “Medical Institute Bayer” u Tuzli, nekadašnji “Centar za srce”, a imamo i osobe koje su tu radile,što je zaista veliki krug osoba sa kojima su bili u kontaktu, ovo je jedino rješenje kako bi spriječili da neko izađe iz TK i da virus prenese na druge osobe, kazao je dr.Muhamed Osmanović direktor JZU Dom zdravlja Kalesija.

Komandant štaba Sead Džafić je pozvao sve osobe koje su imale dodira sa ovom zdravstvenom ustanovom ili sa uposlenicima iz iste da se odmah jave u JZU Dom zdravlja Kalesija i da poštuju naredbe stručnih ljekara ove ustanove koja se stavila na raspolaganje građanima 24 sata.

foto: Arhiv
Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map