Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

MSŠ Kalesija obilježila 41.rođendan

Datum: 20.04.2018. 11:46

Učenici i profesori MSŠ Kalesija danas u prigodnom Akademijom obilježili 41.rođendan ove obrazovne ustanove. U prepunoj sali BKC-a “Alija Izetbegović” prisutnima se obratio Bego Hadžić direktor MSŠ Kalesija koji je kazao da je ova obrazovna ustanova dala mnoge uspješne ljude koji danas obnašaju veoma značajne funkcije, ali isto tako da odškolovala mnoge kadrove koji danas svoje znanje stečeno tu, prenose kao profesori. 

U ime općinskog načelnika Seada Džafića prisutnima se obratio savjetnik Fikret Suljkanović koji je istakao da je MSŠ Kalesija prepoznatljiva po svojim zanimanjima, ali i učenicima koji postižu izvanredne rezultate gotovo na svim takmičenjima. 

Akademiju povodom rođendana MSŠ Kalesija uljepšale su i učenice Ajša Milkunić i Emina Spahić koje su recitovale pjesme o ljubavi i školi, kao i članovi GKUD “Halisije” koji su se predstavili svojim igrama. 

Doprinos su dali i učenici dramske sekcije, kao i bivši učenici Nermin Hodžić magistar glume koji je govorio o svom školovanju u MSŠ Kalesija, Mediha Ušćuplić koja je MSŠ Kalesija završila u generaciji 1986-1990. godina, kao i profesor u penziji Smajl Latifović. 

Na kraju Akademije predstavljeni su i maturanti MSŠ Kalesija. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map