Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Načelnik Kalesije obezbjedio 243.100 KM za uređenje industrijske zone

Datum: 19.11.2019. 14:31

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa Amirom Zukićem ministrom za razvoj, poduzetništvo i obrt FBiH o dodjeli sredstava u sklopu grant sheme „Unapređenje poduzetničkih zona u FBiH“ u iznosu od 243.100 KM.

Mi smo se sa projektom unapređenja industrijskih zona javili na javni poziv pomenutog ministarstva i prošli smo za sredstva od 243.100 KM koja će biti usmjerena u izgradnju saobraćajnica u industrijskoj zoni Kalesija Grad, Kalesijsko polje Ćetenište, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Ukupna vrijednost projekta „Izgradnja saobraćajnice u zapadnom dijelu Proizvodno poslovne zone“ je 427.681 KM, ali je Ministarstvo projekat podržalo sa 56,84 % iznosa, istakao je Džafić.

Projekat se mora provesti u roku od devet mjeseci od dana potpisivanja i prema najavama iz Općine bit će ispoštovane sve dužnosti i obaveze prema Ministarstvu za razvoj, poduzetništvo i obrt FBiH.

Hvala ministru Amiru Zukiću koji prepoznaje naše napore i želju da ulažemo sredstva ondje gdje su ona potrebna. Našim privrednicima na ovaj način se zahvaljujemo što ulažu u Kalesiju i prave proizvodne pogone čime zapošljavaju naše sugrađane i spriječavaju njihov odlazak iz BiH, zaključio je načelnik Sead Džafić.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map