• prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Načelnik Kalesije sastao se sa šefom Ureda Misije OSCE-a u Tuzli

Datum: 19.09.2017. 16:37

Načelnik Kalesije Sead Džafić sastao se danas sa šefom Ureda Misije OSCE-a u Tuzli Karlom Jorssenom u okviru njegovog obilaska lokalnih zajednica.

Na sastanku načelnik Kalesije Sead Džafić goste je upoznao sa projektima koji se trenutno rade na području naše općine kao i o ciljevima razvoja naše općine u narednom periodu, prvenstveno misleći na izgradnju kanalizacione mreže, regulaciju korita rijeke Spreče te izgradnju gradske toplane. 

Šef Ureda Misije OSCE-a u Tuzli  Karl Jorssen pohvalio je projekte, koji su na inicijativu načelnika urađeni i koji su građanima Kalesije dali bolji život. 

Također je istakao da OSCE radi mnogo na podršci Koalicijama koje se bore protiv nasilja i mrženje, ali i lokalnim zajednicama koje rade na unapređenju obrazovnog sistema ali i pravima manjina, posebno Roma.

Veliko interesovanje šef Jorssen je pokazao za rad načelnika kao nezavisnog kandidata koji je uspio bez političke partije da pobjedi na izborima, ali i o odnosu većih nivoa vlasti prema njemu jer ne pripada nijednoj političkoj stranci ili partiji.

Načelnik naše općine Sead Džafić i šef Ureda Misije OSCE-a u Tuzli Karl Jorssen složili su se da je ovo početak jedne dobre saradnje Kalesije i OSCE-a i da će se u budućnosti mnogo raditi na unapređenju tih odnosa koji mogu donijeti bolji život svim građanima koji ovdje borave i rade. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.