Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Načelnik pružio podršku manifestaciji „Samo da RAKA NE bude“

Datum: 31.10.2019. 16:37

U organizaciji Udruženja koje okuplja žene oboljele i liječene od karcinoma „Ženo, majko, sestro“ Kalesija, danas je održana manifestacija pod nazivom „Samo da RAKA NE bude“ a koja je organizovana u sklopu obilježavanja mjeseca borbe protiv karcionoma.

Podršku ovoj manifestaciji, danas je pružio i općinski načelnik Sead Džafić.

One su naše heroine. Bore se sa opakom bolešću i pobjeđuju. Moju podršku će uvijek imati i nadam se da će i drugi privrednici izdvojiti određena novčana sredstva i pomoći ovom ali i drugim udruženjima koja se bore protiv ove opake bolesti.

On je pohvalio i učenike MSŠ Kalesija medicinskog smjera koji su godinama uz ove žene, a danas su mjerili pritisak i šećer u krvi svim Kalesijcima i Kalesijkama čime su dali doprinos obilježavanju mjeseca borbe protiv karcionoma.

Predsjednica Udruženja, Nasiha Pjanić zahvalila se načelniku za podršku koji je pružio ženama istakavši da im mnogo znači kada prvi čovjek općine kaže da je tu za sve vidove pomoći.

Načelnik je zajedno sa članicama pomenutog udruženja položio cvijeće i proučio Fatihu na centralnom spomen obilježju u Kalesiji za sve one koji živote dadoše za slobodu BiH.

Podršku manifestaciji svojim dolaskom pružile su i članice udruženja iz drugih općina i gradova, između ostalih: udruženje žena oboljelih od raka ”Žena ženi” Kladanj, predstavnici udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona ”PIPOL” Tuzla, Aktiv žena Tuzla – Gornja Tuzla, Aktiv žena Tuzla – Novi grad II, Aktiv žena Humci – Čelić.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map