Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Načelnik Sead Džafić i ministar prostornog Elvir Rožnjaković potpisali ugovore vrijedne 332.000 KM

Datum: 13.11.2020. 10:13

Općinski načelnik Sead Džafić danas je potpisao ugovore sa ministrom prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Elvirom Rožnjakovićem koji se tiču uređenja korita rijeka Dubnica u MZ Prnjavor i Gribaja.

Riječ o projektima ukupne vrijednosti 332.000 KM.

Riječ je o namjenskim sredstvima Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice, koja smo naznačili za Kalesiju. 200.000 KM usmjerit ćemo u projekat „Čišćenje i uređenje korita rijeke Gribaje na lokalitetu parcele zv.Hatićka“, te 132.000 KM na ime projekta „Sanacije i čišćenje obala rijeke Dubnice u MZ Prnjavor“, kazao je ministar Elvir Rožnjaković.

Hvala ministru koji je uspio da se izbori u Vladi TK i da nam se dodijele ova sredstva na ime projekata kojima smo konkurisali. Mi smo već krenuli sa regulacijom korita rijeke Gribaje od sredstava iz budžeta Općine Kalesija, a sada ćemo to nastaviti ovim sredstvima. Kada je u pitanju korito rijeke Dubnice ono će dobiti ljepši izgled jer ćemo iskoristiti ovo lijepo vrijeme i mali vodotok da krenemo sa radovima u narednih nekoliko dana, istakao je načelnik Sead Džafić.

Načelnik Džafić je rekao da je Općina prema Vladi TK poslala još mnogo projekata ali da isti nisu podržani iz njemu nepoznatih razloga, ali najvjerovatnije razlog je politika.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map