Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Načelnik Sead Džafić razgovarao sa predstavnicima firme “Malina” iz Bratunca

Datum: 20.02.2018. 12:36

Općinski načelnik Sead Džafić u radnu posjetu danas je primio Ševku Karića načelnika za privredu i društvene djelatnosti opštine Bratunac (RS) te predstavnice firme “Malina” doo iz Bratunca Marinu Jovanović i Milenu Erić. 

Tema sastanka bile je saradnja između Kalesije i Bratunca kada je u pitanju poljoprivreda, odnosno kada je riječ o malinarstvu koje je zastupljeno na teritoriji opštine Bratunac. 

Načelnik Sead Džafić istakao je da je zadovoljan posjetom te da će Služba za poljoprivredu u narednim danima organizirati sastanak sa poljoprivrednicima iz Kalesije i predstavit će im sve što se tiče sadnje maline, ali i način otkupa iste. 

Prema riječima Marine Jovanović koja je direktorica u firmi “Malina” iz Bratunca, oni imaju kvalitetne sadnice maline, a ono što je bitno svakako je siguran otkup ovog proizvoda. 

Ona je mišljenja da se veliki zasadi maline mogu formirati na području Kalesije i da porodice mogu da zarade novac od ovog proizvoda. 

Ševko Karić je ponudio svoju pomoć kada su u pitanju maline s obzirom da dugi niz godina mnogi stanovnici Bratunca žive od ove kulture i svake godine prema njegovim riječima broj malinjaka se širi, što je dokaz da se može zaraditi od toga. 

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Službe za poljoprivredu Ohran Imamović i Mustafa Đedović.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map