Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Načelnik Sead Džafić razgovarao sa vlasnikom kompanije “Junuzović kopex” o ulaganjima u Kalesiju

Datum: 13.04.2018. 14:55

Općinski načelnik Sead Džafić sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem danas je u radnu posjetu primio vlasnika kompanije “Junuzović kopex” Amira Junuzovića i izvršnog direktora kompanije Semira Junuzovića sa kojima je razgovarao o ulaganjima na području naše općine. 

Prema riječima vlasnika kompanije Amira Junuzovića, ova firma je u planu graditi moderno opremljenu benzinsku pumpu sa autobuskom stanicom te pratećim objektima na području Kalesije, tačnije na izlazu iz centra gdje ova firma ima oko 5 dunuma sopstvenog zemljišta. 

On ističe da bi to bio posao za dvadeset osoba, a isto tako Kalesija bi dobila modernu i opremljenu autobusku stanicu sa koje bi se kretalo prema svim naseljima i općinama u susjedstvu. Inače ova kompanija koja se bavi prodajom nafte i naftnih derivata i većinski je vlasnik Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla i Litvatransa Banovići.

Općinski načelnik Sead Džafić rekao je da će Općina učiniti sve da pomogne svim investitorima da nešto naprave i pokrenu u našoj općini i da osiguraju posao za naše sugrađane.

Na sastanku je bilo riječi i o povećanju broja linija iz Kalesije prema Tuzli i Živinicama kako bi građani imali prevoz tokom cijelog dana i kako bi izbjegli čekanja i zadržavanja. 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map