• prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Načelnik upriličio prijem za mlade osobe, predstavljen i projekat “Budi junak svoje zajednice”

Datum: 11.08.2017. 16:26

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u povodu 12.augusta Međunarodnog dana mladih upriličio prijem za predstavnike Fondacije tuzlanske zajednice i mlade iz Kalesije koji su dio projekta “Omladinska banka”. 

Na prijemu, mlade osobe su načelnika upoznale i sa početkom projekta “Budi junak svoje zajednice”, koji započinje sutra na Međunarodni dan mladih osoba i traje do 5.decembra koji se obilježava kao Međunarodni dan volontera. 

Emir Bašić menadžer za razvoj programa Fondacije tuzlanske zajednice načelnika je upoznao o značaju aktivizma mladih, odnosno njihovom radu kroz projekat “Budi junak svoje zajednice”, kako bi mladi krenuli sa realizacijom određenih projekata koji se finansiraju u iznosu od 3.000 KM i koji donose dobro lokalnim zajednicama.

Svoju pomoć u realizaciji projekata mladih osoba obećao je i načelnik Džafić koji je mladima obećao da će biti dio njihovog projekta “Budi junak svoje zajednice” i da će kada su u pitanju mladi njegovu podršku uvijek imati. 

Almira Omić članica Omladinske banke Kalesije zahvalila se na svemu onome što načelnik čini kako bi mladi bili u boljem položaju. Ona je pohvalila i angažovanje načelnika kada je u pitanju pomoć mladima koji su u sportskim klubovima i udruženjima. 

Mladi su također istakli probleme koji se tiče nedostatka prostora za rad svih mladih sa područja Kalesije, istakavši da u većini slučajeva koriste prostorije MZ u Kalesiji za radionice i održavanje sastanaka. 

Po ovom pitanju, načelnik je obećao da će se nešto poduzeti kako bi mladi imali adekvatne prostorije za rad i djelovanje za dobrobit svih. 

Samira Salihović koordinatorica Omladinske banke načelnika je upoznala i sa projektima koji su do sada realizirani u Kalesiji, ali i sa onima koji tek dolaze na red.

Na kraju načelnik Kalsije Sead Džafić mladima je čestitao Međunarodni dan mladih osoba uz želju da ostanu u Bosni i Hercegovini i da je grade za sebe i za generacije koje dolaze. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.