Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Načelnik upriličio prijem za načelnika PU i komandira PS Kalesija

Datum: 23.03.2021. 15:43

Općinski načelnik Sead Džafić upriličio je sastanak sa novimenovanim načelnikom PU Kalesija Fadilom Šljivićem te sa komandirom PS Fuadom Jašarevićem.

Tema sastanka bila je sigurnost građana općine Kalesija i zaštita njihove imovine kao i sigurnost učesnika u saobraćaju.

Novoimenovanog načelnika i komandira sam zamolio da pojačaju prisustvo policije u samom centru grada te da sankcionišu one koji krše propise i ugrožavaju sigurnost kako pješaka tako i drugih učesnika u saobraćaju. Također, zatražio sam da više policijskih patrola u večernjim satima obilazi naša naselja kako bi se smanjio broj krađa i provala u objekte, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Načelnik PU Kalesija Fadil Šljivić ističe da će policija kao i do sada raditi sve ono što joj zakon dozvoljava kako bi sigurnost građana bila na prvom mjestu i kako bi se zaštitila lična imovina.

On je kazao da je već ranije kada je obnašao funkciju načelnika PU Kalesija saradnja sa lokalnom zajednicom bila na veoma visokom nivou, te će se ona nastaviti i u budućnosti.

Komandir PS Kalesija Fuad Jašarević kazao je da će policija uvijek biti tu za građane i da će saradnja sa načelnikom i službama biti nastavljena, a sve kako bi građani se osjećali sigurno i zaštićeno.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map