Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Obavijest za građane Kalesije koji se žele baviti poljoprivredom

Datum: 6.04.2020. 16:14

U skladu sa novonastalom situacijom izazvanom korana virusom, Općina Kalesija zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona i  Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine, planira da pomogne poljoprivredne proizvođače koji su obavili  ili planiraju da obave  proljetnu sjetvu.

Posticaji će se vršiti  na  način da će se svim  poljoprivrednim proizvođačima nadoknaditi troškovi nabavke sjemena, zaštitnih sredstava  i mineralnih gnojiva, uz dokaz račun za kupljenu robu.

Iznos i količina posticajnih sredstav zavisi će i od broja prijavljenih proizvođača koji  su obavili  ili planiraju da obave proljetnu sjetvu, uz ograničenje najviše do 1.000,00 KM po korisniku.

Svi poljoprivredni proizvođači, koji žele da učestvuju u ovim posticajnim sredstvima  moraju imati račune za kupljeno sjeme, zaštitna sredstva  i mineralna gnojiva, koji će se upoređivat  sa količinom zasijanih površina, koje Služba mora dostavit kao izvještaj navedenim Ministarstvima.

Ovim putem, obavještavamo  poljoprivredne proizvođače, koji  nisu prijavili plan proljetne sjetve u općini Kalesija za 2020. godinu, da se mogu  javiti  predsjednicima svojih  Mjesnih zajednice radi evidentiranja  planirane površine i vrste kulture koju žele zasijati u proljetnoj sjetvi.

Rok za prijavu je do 10.04.2020. godine

KALESIJA
Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map