Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Obavještenje: U Kalesiji predavanje o sadnji i otkupu krastavaca kornišona i jagodičastog voća

Datum: 27.12.2018. 15:19

Služba za privredu i budžet Općine Kalesija s ciljem upoznavanja poljoprivrednih proizvođača o uslovima proizvodnje i otlupa krastavaca kornišona i jagodičastog voća (jagode, maline, kupine) u 2019.godini organizuje zajednički sastanak proizvođača i otkupljivača.

Sastanak će se održati u ponedjeljak 7.januara u sali Bosanskog kulturnog centra sa početkom u 10:30 sati.

U okviru sastanka bit će održana prezentacija projekta pod nazivom „Ekonomsko jačanje domaćinstava sa područja Kalesije“ kroz proizvodnju krastavaca kornišona i jagodičastog voća u 2019.godini te upoznavanj proizvođača sa pogodnostima za proizvodnju i uslovima otkupa.

Prezentaciju za krastavac kornišon održat će predstavnici otkupljivača „Kornišon-Bosnia“ doo Kalesija, dok će prezentaciju za jagodičasto voće održati predstavnici otkupljivača PZ „Agropromet“ Tuzla.

Pozivaju se svi zainteresovani da prisustvuju ovim prezentacijama, a više informacija se može dobiti na broj telefona 035 367 715 ili lično u zgradi Općine Kalesija kancelarija broj 19.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map