Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Obilježen Dan MZ Tojšići

Datum: 15.05.2018. 12:42

Polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na spomen obilježju u centru Tojšića započelo je obilježavanje Dana MZ Tojšići. Općinski načelnik Sead Džafić i savjetnik Fikret Suljkanoviuć položili su cvijeće i proučili fatihu šehidima i palim borcima za slobodu BiH, a zatim su to uradili i predstavnici Vijeća MZ Tojšići, boračke organizacije proistekle iz rata i predstavnici političkih partija.

Nakon polaganja cvijeća održana je i Svečana sjednica Vijeća MZ Tojšići na kojoj su dodijeljena i priznanja osobama koje su zaslužne za realizaciju projekata u ovom naselju. 

Mujo Kadić predsjednik Vijeća MZ Tojšići prisutne je upoznao sa projektima koji su realizirani kada je u pitanju MZ od rasvjete, vodovoda, sanacije korita Gribaje kao i drugih projekata, istakavši da u narednim sedmicama kreće i izgradnja ambulante koja će mnogo značiti Tojšićanima. 

Općinski načelnik Sead Džafić rekao je da će Tojšići uvijek imati njegovu podršku u projektima koje budu radili te da je zadovoljan onim što je do sada urađeno od kako je on na mjestu načelnika. 

Prigodan referat o Tojšićima kroz historiju pročitao je profesor Damir Bošnjaković, a bogat kulturno-zabavni program pripremili su članovi KUD-a “14.maj” iz Tojšića. 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map