Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općina Kalesija krenula sa uređenjem korita rijeke Gribaje

Datum: 27.06.2020. 13:34

Općinski načelnik Sead Džafić ovih dana donio je Odluku o pokretanju radova na uređenju korita rijeke Gribaje u dijelu pijace u Tojšićima gdje u proteklo vrijeme njeno izlijevanje stvara probleme mještanima i onemogućava pristup stambenim i poslovnim objektima.

Kompletan projekat košta preko 450.000 KM, mi smo se odlučili da ga podjelimo u tri faze i da krenemo sa radovima sa onoliko novca koliko možemo izdvojiti iz budžeta a projekat smo kandidovali i prema većim nivoima vlasti i očekujemo njihovu podršku. Na ovoj dionici gdje Gribaja ima suženje imamo i nelegalno sagrađene mostove koje ćemo morati srušiti i u starom koritu napraviti saobraćajnicu sa koje će mještani imati pristup svojim domovima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Mi u Skupštini Tuzlanskog kantona imamo poslanike iz Kalesije kao i u Parlemntu FBiH od njih očekujem da iskoriste uticaj i da nam pomognu da ovaj projekat dobije podršku i da kompletno korito završimo u ovoj godini, rekao je Džafić.

Inače, rijeka Gribaja u Tojšićima već više od petnaest godina stvara probleme mještanima stvarajući im velike materijalne štete, a 2017.godine za vrijeme mandanata načelnika Džafića urađena je sanacija jednog dijela korita, te je ovo nastavak uređenja i pomoći mještanima Tojšića.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map