• prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Općina Kalesija ostvarila napredak kada je u pitanju MEG projekat

Datum: 11.01.2018. 09:05

Vlada Švicarske pokrenula je 2016. godine Projekat općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG). Projekat je dio Programa saradnje Švicarske u BiH, u domenu  Lokalne uprave i općinskih usluga, a realizira ga Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH). Cilj MEG projekta je poboljšanje općinskog sistema upravljanja razvojem, te usluga u okolišnim i ekonomskim sektorima. Poboljšanja će rezultirati boljim uslugama za građane na lokalnom nivou, te većom odgovornošću i izgradnjom povjerenja između lokalnih vlasti, građana i privrede. Posebna pažnja će se posvetiti poboljšanju uslova života ugroženih grupa stanovništva.

Općina Kalesija je jedna od učesnica pomenutog programa, a na osnovu tromjesečnih i šestomjesečnih izvještaja sve je vidljiviji napredak na svim poljima koje prati MEG. 

Naša općina je na osnovu procjene rađene u oktobru 2017.godine, u odnosu na mart iste godine ostvarila napredak vrednovan od strane konsultanata MEG projekta. 

Zahvaljujući napretku, Općina Kalesija je stvorila pretpostavke za postizanje maksimalnih rezultata koji omogućavaju povlačenje grant sredstava u iznosu od 136.000 CHF. Naredni izvještaj bit će objavljen u martu ove godine.

Pogledajte matricu bodova koje provodi MEG projekat

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.