Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općina Kalesija podržala projekat zamjene stolarije u PŠ Gojčin

Datum: 21.06.2018. 08:09
 
Cilj projekta je da se zajedničkim radom na zaštiti i poboljšanju kvaliteta vode rijeke Spreče uspostavi saradnja između učenika, njihovih roditelja, zaposlenika škola i predstavnika općina koje se nalaze u slivu rijeke Spreče, a pripadaju različitim entitetima Federacija BiH i Republika Srpska.
 
 
I općina Kalesija je dio projekta “Dobre vodne komšije II”, a jučer je u PŠ Gojčin predstavljen pilot projekat, a tiče se energetske efikasnosti, odnosno zamjena stolarije i uređenje školske zgrade. 
 
Općina Kalesija na čelu sa načelnikom podržala je projakat u PŠ Gojčin koji je još uvijek u toku, a pored donatora veliki doprinos daju i sami roditelji koji su sufinansijeri. Mi ćemo i dalje pomagati naše obrazovne ustanove, jer ovdje nastavu pohađa 26 učenika i njima je potrebna dobra i topla učionica”, kazala je Hata Mujčinović – šef u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Kalesija. 
 
 
Pomoćnik direktora OŠ Kalesija, kojoj pripada ova PŠ Gojčin zahvalio se Općini Kalesija i donatorima istakavši da su u planu do septembra realizirati još nekoliko projekata kada je u pitanju Gojčin. 
 
 
Pored Kalesije u ovom projektu učestvuju i učenici iz općina Osmaci, Petrovo, Doboj Istok, Gračanica i Doboj. 
 
 
 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map