• prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Općina Kalesija sa 6.000 KM pomaže završetak radova na mektebu u Seljublju

Datum: 13.09.2017. 16:20

Općinski načelnik Sead Džafić danas je primio predstavnike džematskog odbora iz Seljublja Ferida Smajića, Ševala Karahodžića i mjesnog imama Damira Požegića sa kojima je razgovarao o nastavku izgradnje mekteba u ovom naselju. 

Predstavnici odbora su načelnika upoznali sa aktivnostima koje provode kako bi radovi na mektebu bili  završeni prije kišnih padavina. Također načelnika su upoznali i sa svim projektima koje su uradili u Seljublju u proteklom periodu. 

Općinski načelnik Sead Džafić je kazao da će uvijek biti tu za pomoć vjerskim i mjesnim zajednicama, a za završetak izgradnje mekteba u Seljublju izdvojit će 6.000 KM.

Mi trebamo razgovarati i kandidovati projekte koji su zaista potrebni lokalnoj zajednici. Kao načelnik i kao čovjek uvijek ću pomagati sve ono što pomaže da naša djeca stiču znanja i nove vještine rekao je načelnik Sead Džafić. 

I mjesni imam Damir Požegić se zahvalio načelniku na pomoći koju je pružio istakavši da je ovo dobar primjer saradnje općine Kalesija i predstavnika vjerskog života. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.