Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općina Kalesija u saradnji sa World Vision obezbjedila brojler piliće za 77 porodica

Datum: 1.09.2020. 14:49

U sklopu projekta „Ekonomsko osnaživanje najranjivijih porodica” Općina Kalesija i međunarodna organizacija World Vision International u Bosni i Hercegovini danas su izvršili podjelu brojler pilića za 77 porodica sa područja naše općine.

Općina Kalesija i načelnik Sead Džafić imaju dobru saradnju sa ovom organizacijom u svim oblastima, a evo sada smo skupa krenuli u ovaj projekat kako bi pomogli naše sugrađane sa po 55 brojler, odnosno tovnih pilića kao i svom potrebnom hranom, kazao je Mujo Tosunbegović sekretar Općine Kalesija.

Sredstva su obezbjeđena iz budžeta Općine Kalesija kao i organizacije World Vision a pored ovog projekta u toku je realizacija i nabavke te postavljanja plastenika za osobe koje se žele baviti poljoprivrednom proizvodnjom, a prijavile su se putem javnog poziva.

Mi želimo da pomognemo osnaživanje porodica na području naše općine i samim tim načelnik Kalesije Sead Džafić je kroz budžet obezbjedio sredstva da se ovakav projekat nastavi i u narednom periodu kada će brojler pilići biti obezbjeđeni za sve one koji žele da se bave uzgojem istih, istakao je Tosunbegović.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map