Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općina Kalesija uz saradnju sa World Vision obezbjedila 40.000 KM za nabavku plastenika i pilića

Datum: 13.07.2020. 09:42

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je sa predstavnicima organizacije World Vision Sporazum o sufinansiranju projekta ekonomsko osnaživanje najranjivijih porodica kroz projekat nabavke plastenika te brojler pilića.

Navedena dva projekta iznose 40.000 KM, od čega Općina Kalesija izdvaja 50 posto sredstava.

Mi od ranije imamo dobru saradnju sa predstavnicima World Vision-a i ta saradnja je nastavljena i kroz ove projekte. Želimo da našem stanovništvu pomognemo da kroz plasteničku proizvodnju povrća ostvare neku dobit za sebe, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On ističe da će za nabavku plastenika World Vision dati 40 posto sredstava kao i Općina Kalesija, dok će korisnici imati učešće od 20 posto s tim da dobijeni plastenik neće moći prodati određeni period.

Kako je predviđeno Sporazumom, 20.000 KM biće usmjereno za porodice koje žele brojler piliće, a isti toliki iznos bit će za one koji žele plastenike. Projekat bi trebao da se realizira do sredine avgusta, a u narednim danima će biti objavljen i Javni poziv te usovi i kriteriji za dodjelu plastenika i brojler pilića.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map