Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik izdvojio sredstva za adaptaciju svlačionica FK Mladost 78

Datum: 5.03.2019. 15:49

Općinski načelnik Sead Džafić izdvojio je 5.000 KM za FK Mladost 78 iz Vukovija Donjih na ime adaptacije i uređenja svlačionica na stadionu u ovom naselju.

Svjedoci smo da je klubska infrastruktura loša gotovo u svim klubovima i na ovaj način želimo da je obnovimo i pomognemo da mladi koji treniraju imaju dobre uslove za rad. Mojim dolaskom na ovu funkciju povećali smo sredstva za sport i mislim da će i naredne godine biti veći iznos za ulaganje u mlade, kulturu i sport, kazao je načelnik Sead Džafić.

Predsjednik FK Mladost 78 iz Vukovija Donjih Fiko Brđanović zahvalio se načelniku na pomoći koju je pružio istakavši da će doprinos u uređenju i adaptaciji svlačionica dati i članovi uprave i mještani kako bi sve bilo urađeno u narednih nekoliko sedmica.

On je istakao da ovo nije prvi put da načelnik pomaže rad FK Mladost 78, a u više navrata je pomogao i kao vlasnik kompanije UNIS Tok.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map