Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik obećao pomoć u izgradnji puta prema Mektebskom centru u Dubnici

Datum: 26.06.2018. 10:40

Općinski načelnik Sead Džafić razgovarao je sa Muharem ef. Mešanovićem imamom džamije u Prnjavoru te Suadom Tabalovićem imamom džamije Brda o nastavku izgradnje puta prema Mektebskom sportskom centru u Dubnici. 

Mektebski sportski-centar u Dubnici počeo se graditi 2012.godine, a prvobitni cilj je bio da se radi faza po faza te da se u ovom centru okupljaju polaznici mektebske nastave i da se takmiče, druže, ali i uče. Do sada je mnogo urađeno na uređenju centra, tu je kuća gdje se odvija nastava u kojoj je smještena kuhinja i spavaonica, sportski tereni, voćnjaci i mnogi drugi sadržaji kazao je Muherem ef. Mešanović. 

On je načelnika upoznao i sa lošom putnom komunikacijom koja vodi prema ovom centru zatraživši da se u sanaciju i izgradnju puta uključi i lokalna zajednica. 

Općinski načelnik Sead Džafić rekao je da će Općina Kalesija pomoći da ovaj Mektebski sportski-centar dobije uređenu putnu infrastrukturu, ističući da je Islamska zajednica do sada imala njegovu podršku kao privrednika, ali i kao načelnika.

Efendija Mešanović je općinskom načelniku uručio i zahvalnicu za pomoć koju je pružio u izgradnji Džamije sa edukativnim centromi kućom za imama u Dubnici. 

 

 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map