Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik obezbijedio za sve škole bezkontaktne toplomjere

Datum: 4.09.2020. 13:20

Općinski načelnik Sead Džafić svoju augustovsku platu preusmjerio je za nabavku beskontaktnih toplomjera koji će biti distribuirani u sve obrazovne ustanove na području naše općine.

Podsjećanja radi, svoju mjesečnu plaću, općinski načelnik od preuzimanja mandata dijeli za najugroženije kategorije stanovništva, najbolje sportiste, studente i udruženja koja se bave humanitarnim radom.

S obzirom da je Ministarstvo obrazovanja donijelo odluku o početku nastave moja obaveza kao prvog čovjeka općine je da brinem o zdravlju naše djece. Kupovinom toplomjera pomažemo nastavnicima da u svakom trenutku mogu provjeriti temperaturu kod učenika i na taj način spriječimo da dođe do zaraze među učenicima i nastavnicima, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je pozvao direktore i nastavnike svih obrazovnih ustanova sa područja naše općine da u ova teška vremena posvete mnogo više pažnje djeci koja od ranije imaju zdravstvenih problema i koja spadaju u rizične kategorije kako bi u slučaju pogoršanja stanja se reagovalo i kako bi se istima pružila adekvatna medicinska pomoć.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map