Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik obezbjedio prehrambeno-higijenske pakete za osobe starije od 65 godina

Datum: 26.03.2020. 16:20

Općinski načelnik Sead Džafić iz budžeta Općine Kalesija obezbjedio je sredstva za kupovinu prehrambeno-higijenskih paketa za osobe starije od 65 godina koje su korisnici prava stalne novčane pomoći i koje nemaju bližih srodnika da brinu o njima.

Mi smo danas u saradnji sa volonterima koji čine mobilni tim u sklopu naše ustanove, pakete distribuirali na kućne adrese tih osoba. Hvala načelniku koji je izdvojio sredstva i na taj način pokazao da brine o osobama starije životne dobi a koje sada nisu u mogućnosti da odu do trgovine i kupe sve ono što im je potrebno, rekao je direktor JU Centar za socijalni rad Kalesija Selmir Buljkić.

Direktor Buljkić ističe da će pokušati u narednim danima u saradnji sa humanitarnim organizacijama da obezbjedi određen broj paketa koji će biti dodijeljeni višečlanim porodicama koje su u stanju socijalne potrebe.

Svaki prehrambeno-higijeni paket sadrži namirnice koje su neophodne u domaćinstvu, brašno, ulje, šećer, sol, tjesteninu i sredstva za higijenu.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map