Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik obišao zaseok Brdo, kreće izgradnja vodovodne mreže

Datum: 2.09.2020. 10:17

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima obišao je mještane u zaseoku Brdo u MZ Hrasno Donje, gdje je razgovarao o problemima sa kojima se susreću te pomoći koju Općina Kalesija može pružiti.

Mi već godinama nemamo vodu u svojim kućama to je jedan od najvećih problema sa kojima se susrećemo. Projekat je kod prethodnih načelnika stojao deset godina u ladicama i nisu imali sluha da nam to rješe. Ovaj načelnik je prvi koji nas je obišao i rekao da će to rješiti i evo očekujemo da radovi krenu, kazao je Jusuf Fazlić – Juka ispred mještana ovog naselja.

Moja je želja da u mom mandatu svako domaćinstvo dobije vodu. Kalesija po prvi put u svojoj historiji nema redukcije vode, jer smo radili strateški i ulagali u proširenje kapaciteta, rekao je načelnik Sead Džafić.

Zaseok Brdo je bio zaboravljen, mještani ostavljeni da se sami snalaze. Mi smo uradili bazen sa kojeg će se napaljati oko 70 domaćinstava i izdvojili smo oko 52 hiljade KM za izgradnju primarnog vodovoda. Ovim projektom pored naselja Brdo bit će završena i domaćinstva u Hrasnu Donjem koja nisu obuhvaćena prethodnim projektima, istakao je Džafić.

Radovi bi trebali početi u narednih deset dana, a završetak se očekuje do kraja novembra ove godine.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map