Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik odobrio 19.908 KM za MZ Prnjavor

Datum: 23.09.2020. 09:25

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor sa Hajrudinom Imširovićem direktorom firme „Izgradnja“ iz Teočaka vrijedan 19.908 KM.

Riječ je o ugovoru o izgradnji gornjeg stropa igrališta u MZ Prnjavor.

U više navrata mještani ovog naselja su iskazali želju da imaju uređen sportski poligon, zašto smo mi i izdvojili novčana sredstva. Pored naših sredstava koja će biti uložena u sportsko igralište i sami mještani i džematlije Prnjavora su vlastitim sredstvima uzeli učešće s obzirom da je projekat veliki, a tiče se uređenja i pristupnog puta kao i izgradnja parkinga, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Inače, Općina Kalesija i načelnik Sead Džafić su u proteklom periodu u ovom MZ izdvojili sredstva za uređenje i sanaciju Doma kulture, izgradnju spomen obilježja, adaptaciju mjesne džamije, uređenje šehidskih nišana, rekonstrukciju i projektovanje vodovodne mreže, kao i mnoge druge infrastrukturne projekte.

Drago mi je da će radovi na izgradnji ovog stadiona teći ubrzano i da ćemo sve završiti u narednih nekoliko sedmica kako bi to predali mještanima i mladima ovoga naselja na korištenje, rekao je Džafić prilikom potpisivanja ugovora.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map