Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik odobrio preko 60.000 KM za Seljublje

Datum: 28.09.2020. 09:21

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić potpisao je ugovor sa Emirom Sejdinovićem direktorom firme „Gramat“ iz Gračanice u iznosu od 60.259 KM.

Riječ je o izvođenju radova na regulaciji korita rijeke Gribaje u Seljublju koja je u proteklih nekoliko godina nanijela mnogo materijalne štete lokalnom stanovništvu.

U mom mandatu dosta novčanih sredstava smo uložili u regulaciju korita rijeke Gribaje i nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti s tim projektom kako bi spasili stanovništvo od plavljenja, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On ističe da je ovo značajan projekat za Seljublje i urađen je na zahtjev mještana koji su ovo stavili kao jedan od prioriteta za ovo naselje.

U protekle četiri godine u ovo naselje općinski načelnik je investirao preko 220.000 KM, a urađeni su i asfaltirani lokalni putevi, vodovodna mreža, pomoglo se u izgradnji mekteba, dogradnji čitaonice, uređenju parking prostora ispred mjesne džamije kao i mnogi drugi projekti.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map