Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik održao sastanak vezano za “Marš mira 2018”

Datum: 3.07.2018. 14:44

Općinski načelnik Sead Džafić i savjetnik Fikret Suljkanović održali su danas sastanak sa Mirzetom Alićem predsjednikom Udruženja demobilisanih boraca “23.maj” Kalesija, Muradifom Burekovićem iz Udruženja zarobljenih i nestalih lica te Safetom Šahmanovićem sekretarom Crvenog križa Kalesija koji su svake godine nosioci aktivnosti kada je u pitanju organizacija “Marša mira”. 

Kako je kazao Mirzet Alić ove godine se očekuje učešće oko 250 Kalesijaca čime će naša općina biti u samom vrhu kada je u pitanju broj osoba koje kreću na “Marš mira”. 

Općinski načelnik je obezbjedio prevoz za učesnike od Kalesije do Nezukau nedjelju, a tokom cijelog puta će biti obezbjeđeno i vozilo u kojem će biti stvari kako bi se olakšao put onima koji se odluče na ovaj pohod. 

Za razliku od prethodnih godina, načelnik općine Kalesija Sead Džafić je obezbjedio i dva šatora tako da će za Kalesijce biti obezbjeđen i smještaj.  

Našim građanima koji se odluče da pješače ovom stazom kojom su naša braća i sestre pješačili 1995.godine bježeći od zločinaca i granata poručujem da se dobro ponašaju te da dostojanstveno i bez bilo kakvih incidenata prepješače dionicu puta Nezuk-Potočari, rekao je općinski načelnik Sead Džafić. 

On je također kazao da će učesnici “Marša mira” koji se prijave u ODB “23.Maj”  iz Kalesije imati majice sa nazivom općine kao i akreditacije.

Safet Šahmanović sekretar Crvenog križa načelnika je upoznao sa aktivnostima koje oni provode rekavši da će ekipe biti na “Maršu mira”, ali isto tako da će voda i hrana biti obezbjeđeni za učesnike koji se prijave u ODB u mjestima gdje bude prenoćište. 

Na sastanku je bilo riječi i o dočeku učesnika “Marša mira” koji pješačenjem prolaze kroz Kalesiju do Nezuka, gdje je dogovoreno da ispred zgrade općine bude postavljen punkt sa osvježenjem kao i potrebna prva pomoć. 

 

 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map