Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik otvorio spomen obilježje u Zatesu

Datum: 8.11.2020. 09:17

Sead Džafić načelnik općine Kalesija zajedno sa predsjednikom Vijeća MZ Zates Huseinom Brkićem otvorio je novoizgrađeno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima u haremu mjesnog mekteba.

Meni kao predsjedniku Vijeća MZ zaista je drago što na čelu općine imamo čovjeka koji hoće da pomogne svojim građanima. U posljednje četiri godine šta god nam je obećao to je i ispunjeno. Uradili smo zgradu Doma kulture, rasvjetu, asfaltirali puteve, uredili i očistili kanale pored puta, a evo sada i spomen obilježje, kazao je Husein Brkić predsjednik Vijeća MZ Zates.

On je istakao da je u toku i izgradnja sječijeg igrališta za koje su novac dali mještani Zatesa, ali i Nezavisna bosanskohercegovačka lista.

Meni je drago da smo uspjeli mnogo posla uraditi u proteklom periodu i da su mještani zadovoljni. Nastavićemo da ulažemo u sve mjesne zajednice da imaju sve ono što im je neophodno, istakao je načelnik Sead Džafić.

U znak zahvalnosti za sve što je uradio u MZ Zates, mještani su načelniku Seadu Džafiću uručili i zahvalnicu.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map