Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik pomogao FK Sloga iz Tojšića

Datum: 3.09.2019. 11:58

Općinski načelnik Sead Džafić održao je jučer sastanak sa predsjednikom FK Sloga Tojšići Emirom Zulfićem i sa članom uprave Safetom Šahmanovićem, a vezano za stanje u ovom klubu koji se takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Sjever.

Predsjednik Emir Zulfić načelnika je upoznao sa teškom finansijskom situacijom u kojoj se klub nalazi na samom početku ove sezone.

Svi klubovi u Kalesiji imaju poteškoća u procesu finansiranja i ja se trudim u skladu sa mogućnostima da svima pomognem. Sada smouspjeli izdvojiti 5.000 KM za ovaj klub i mislim da će im dobro doći da prevaziću ovu krizu koju imaju, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je pozvao i vlasnike privrednih društava na području Kalesije da izdvoje određena novčana sredstva za sportske klubove i da pomognu da mladi ostaju u domovini i bave se sportom.

Emir Zulfić se zahvalio načelniku Seadu Džafiću istakavši da ovo nije prvi put da on kao načelnik izdvaja sredstva za pomoć Slogi, a u više navrata je pomogao i kao vlasnik kompanije Unis Tok.

Predsjednici sportskih klubova u Kalesiji znaju kako je teško funkcionisati bez pomoći Općine Kalesija i Sportskog saveza. Mi se zaista zahvaljujemo načelniku jer ovaj novac ćemo usmjeriti u naše mlade fudbalere i uplate koje su neophodne za normalno funkcionisanje kluba, istakao je Zulfić.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map