Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik pomogao OŠ Rainci i Memići

Datum: 11.11.2020. 09:37

Općinski načelnik Sead Džafić iz budžeta Općine Kalesija izdvojio je 3.000 KM na ime pomoći u adaptaciji sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi Rainci te područnim školama Rainci Donji i Meškovići.

Također, načelnik je pomogao i nabavku štampača sa skenerom te laptopa za OŠ Memići.

Veliko hvala načelniku bez čijih sredstava zaista ne bi mogli da završimo adaptaciju mokrih čvorova. Sada svaka učionica ima vodu i umivaonik gdje djeca i nastavno osoblje peru ruke čime smanjujemo mogućnost zaraze koronavirusom, kazala je direktorica OŠ Rainci Sadika Mehmedović.

Zahvalnost za poklon iskazao je i direktor OŠ Memići Senad Bećić istakavši da ovo nije prvi put da načelnik pomaže obrazovne ustanove na području Kalesije čime pokazuje da brine o učenicima kako bi imali sve uslove za bolji rad i učenje.

Mojim dolaskom na mjesto načelnika, zaista smo sve obrazovne ustanove na području naše općine pomogli i učestvovali smo u nabavci opreme, uređenju stoalrije, fasade, uređenju krovova, parketa i svega ono što su od nas direktori tražili. Iz ličnih sredstava sam za sve ustanove nabavio i bezkontaktne toplomjere, a pomogli smo i nabavku knjiga za školske biblioteke, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map