Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik posjetio povrijeđenog Mustafu Đedovića

Datum: 19.04.2018. 10:15

Općinski načelnik Sead Džafić, savjetnik Fikret Suljkanović i šef u kabinetu općinskog načelnika Mujo Tosunbegović posjetili su jučer uposlenika Organa uprave Mustafu Đedovića koji je zadobio lakše tjelesne povrede prilikom gašenja požara, te osobe inicijala O.I. koji se polio benzinom, a zatim i zapalio u zgradi Općine Kalesija.

Mustafa Đedović je prvi pritekao u pomoć unesrećenom, te je svojom hrabrošću iz prostorija koje je zahvatila vatra uspio spasiti tri uposlenika te ih izvesti na sigurno. 

Općinski načelnik Sead Džafić je iskazao zahvalnost Mustafi Đedoviću, koji je pokazao hrabrost i spriječio veće posljedice, ali isto tako spasio i život osobi inicijala I.O. koja je smještena u UKC-u Tuzla na Odjel intenzivne njege.

Mustafa Đedović kaže da bi sve isto ponovio, jer je kroz život uvijek pomagao ljudima a zahvalio se i općinskom načelniku Seadu Džafiću koji ga je posjetio. 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map