Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik potpisao Sporazum o realizaciji poticaja za poljoprivredu u vrijednosti 200.000 KM

Datum: 1.06.2020. 09:46

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je Sporazum o realizaciji programa poticaja proljetne sjetve sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudinom Dedićem i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK Mustafom Šakićem vrijedan 200.000 KM.

Ovaj Sporazum podrazumijeva i naše učešće kao lokalne zajednice u poticajima za poljoprivrednike poput sjemena, mineralnih đubriva i zaštitnih sredstava, kazao je općinski načelnik Sead Džafić prilikom potpisivanja Sporazuma.

Načelnik je istakao da je Općina Kalesija na vrijeme aplicirala na Javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH te će sredstva koja su odobrena biti usmjerena odmah ka krajnjim korisnicima to jest poljoprivrednicima.

Maksimalan iznos koji poljoprivrednici mogu dobiti u raspodjeli ovih sredstava je 1.000 KM, a sredstva će biti dodijeljena samo onim poljoprivrednicima koji posjeduju fakture i fiskalne račune da su izvršili nabavku sjemena, đubriva i zaštitnih sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća (paradajz, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cvekla, grah, luk crveni, zelena salata i slično), kao i druge poljoprivredne kulture.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map