Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik potpisao ugovor, počinje izgradnja puta Dubnica-Hrasno

Datum: 25.09.2020. 09:34

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić potpisao je ugovor  sa ministrom za izbjegle i raseljene osobe FBiH Edinom Ramićem o izgradnji puta Dubnica (Kiseljak) – Hrasno Gornje.

Vrijednost ugovora je 176.767 KM, od čega će načelnik Sead Džafić iz budžeta izdvojiti 100.000 KM, a Federalno ministarstvo 76.767 KM.

Naredne sedmice mi uvodimo izvođača radova da se krene sa ovim projektom koji će najviše koristiti mještanima Hrasna kojima će sada centar naše općine biti bliži kada su u pitanju kilometri, kazao je načelnik Sead Džafić.

Prema riječima ministra Edina Ramića izvođač radova firma Roading iz Gračanice će ispoštovati rokove koji su postavljeni tako da bi u roku od mjesec dana trebalo da se uradi preko 2 kilometra asfaltnog puta.

Hvala ministru koji je prepoznao naš projekat i koji se odlučio da nam pomogne da isti završimo. Ovaj put će uveliko pomoći i povratnicima Srbima koji imaju svoja imanja na ovom dijelu, a svakako će rasterititi i magistralni put, jer će ovo sada biti bliža putna komunikacija za one koji putuju do Hrasna Gornjeg, istakao je Džafić.

Pored ovog značajnog projekta, načelnik Sead Džafić je iz budžeta Općine izdvojio i 300.000 KM za put koji će povezati Općinu Kalesija i Grad Živinice na relaciji Rainci Donji – Tupković.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map