Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik potpisao ugovore o izgradnji šest stambenih objekata u Kalesiji

Datum: 14.03.2019. 14:07

Općinski načelnik Sead Džafić danas je potpisao tripartitne ugovore sa predstavnicima organizacije Hilfswerk International i šest korisnika sa područja Kalesije koji će dobiti nove stambene jedinice u toku ove godine.

Riječ je o projektu „Oporavak od poplava i stambeno zbrinjavanje“ koji finansira Evropska unija u saradnji sa entitetskim vladama, partnerskim općinama i gradovima te UNDP-om, a koji se implementira zajedno sa organizacijama Arbeiter-Samaritet-Bund (ASB), Hilfswerk International (HWI) i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

Hvala našim donatorima koji su izdvojili sredstva i koji evo u prvom krugu prave šest stambenih jedinica, a u narednom periodu bit će još trinaest. Dakle, naša općina je dobila 19 stambenih objekata za one porodice koje su stradale u poplavama i klizištima 2014. godine, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Prema riječima Murisa Kodžage menadžera projekta ispred organizacije Hilfswerk International oni su imali izvanrednu saradnju sa Općinom Kalesija što prema njegovom mišljenju treba posebno naglasiti jer je Općina Kalesija izdvojila novac i zemljište za ove porodice.

On ističe da će u narednih petnaest dana početi radovi na izgradnji stambenih jedinica a njihov završetak se očekuje za četiri mjeseca ukoliko dozvole vremenski uslovi.

Suze radosnice prilikom potpisivanja ugovora nije mogao sakriti Fehim Mujanović iz Kikača koji se zahvalio općinskom načelniku ali i donatorima što će konačno dobiti krov nad glavom.

Općinski načelnik mi je pomogao prilikom prikupljanja dokumentacije, sve ono što mi je obećao ispunio je. Sada kada sam potpisao ugovor i kada dobijem krov nad glavom mogu i umrijeti u svojoj kući, dosta mi je više života u kolektivnom centru, rekao je Mujanović.

Pored Fehima Mujanovića krov nad glavom će dobiti i Fatima Nišić iz Hrasna Donjeg, Suljo Imamović iz Lipovica, Kadira Salkić iz Horozovine, Jusuf Mujanović iz Kikača i Nezir Barčić iz Petrovica Gornjih.

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map